top of page

A Respray története

2019. dec.
sakkozas.png
Respray ötletének megszületése
Andor és Gergő gimnáziumban osztálytársak voltak, közös szenvedélyük a környezetvédelem és a vállalkozások világa. Az egyik baráti beszélgetésük alkalmával fedezték fel az aeroszolos termékek újrahasznosításának a problémáját. Mindenképpen szerettek volna valami olyan megoldást találni erre a problémára, ami amellett, hogy fenntarthatóbbá teszi az aeroszol iparágat, egy üzletileg is életképes lehetőséget ad az ilyen termékeket gyártó cégeknek. Így jutottak el az alapítók a palackok újratöltéséig és a Respray ötletéig.
2020. máj.
_VAS1278.png
BME Z10 x Hiventures x Startup Campus Inkubációs program, első befektetési döntés
A Respray ötlete első körben a BME Z10, a Hiventures és a Startup Campus közös inkubációs programjában lett részletesebben kidolgozva, ahol egy sikeres pitchet követően a csapat meg is kapta az első befektetési döntését egy 20 millió Ft-os befektetésről.
2020. okt.
Hivatalosan is megalapult a Respray Solutions Kft.
Egy izgalmas készülődős nyarat követően hivatalosan is megalapult a Respray Solutions Kft.! Ezután a csapat a befektetőkkel (Hiventures, Startup Campus) karöltve megkezdhette a fejlesztési folyamatokat. Másodéves egyetemistaként rengeteget kellett az alapító csapatnak tanulnia a hardver fejlesztés rejtelmeiről, azonban a külső mérnöki segítségnek köszönhetően hamar megkezdődhetett az első prototípus terveinek összeállítása és a kivitelezés megtervezése.
2021. márc.
elso proto autimata.png
Első prototípus
Fél év fejlesztést és tervezést követően megépült az első automata, ami már képes volt spray palackok többszöri újratöltésére. Ezzel a géppel szimulálva lett a koncepció és a technológia működőképessége, azonban ahhoz, hogy fújós dezodor termékeket vásárlói közegben tudjanak újratölteni a vásárlók, még sok funkció hiányzott. Rengeteg tesztelést követően a csapat összegyűjtötte és definiálta ezeket a funkciókat és megkezdte a következő fejlesztés előkészítését.
2021. jún.
Második körös befektetés
A további fejlesztések megkezdéséhez további finanszírozásra volt szükség. Az egyik korábbi befektető, a Hiventures Zrt. továbbra is bizalmat szavazott a csapatnak és egy 45 millió Ft-os tagi kölcsönnel biztosította, hogy egy következő szintre jusson el a projekt.
2022. jan.
dt demo day.png
Design Terminal mentor program Demo Day
A fejlesztések mellett nagyon fontos volt, hogy a csapat továbbfejlessze a projekt üzleti oldalát is. Ebben hatalmas segítséget nyújtott többek között a Design Terminal mentor programja, ahol az alapítók a kommunikációtól és prezentációs készségektől kezdve egészen az üzleti, pénzügyi tervezésig, az iparjogvédelemig és a szervezetfejlesztésig, rengeteg témát érintve fejleszthették tovább a Respray üzleti koncepcióját.
2022. márc.
autonata front üres beltér.png
A világ első fújós dezodor újratöltő automatája
Kiegészülve egy szuper szoftverfejlesztői csapattal, nagyjából egy év alatt összeállt az újratöltő automata következő verziója. Ez a világ első fújós dezodor újratöltő automatája, mellyel a felhasználók vásárlói közegben tudják újratölteni saját palackjaikat. Azonban mielőtt kipróbálhatták volna a vásárlók, még rengeteg teszt volt hátra. A csapat igyekezett a lehető legjobb újratöltési élményt biztosítani a felhasználóknak, ezért éjt-nappallá téve tökéletesítette a gép különböző funkcióit.
2022. ápr.
Wave demo day kép.png
WAVE akcelerátor program Demo Day 1. hely
A következő nagy mérföldkő a Kék Bolygó Alapítvány által szervezett WAVE akcelerátor programjának megnyerése volt. A csapat gazdagodott további 3 millió Ft-tal, amit a projekt fejlesztésére fordíthattak, valamint megismertek rengeteg olyan szervezőt és mentort, akik sokat segítettek abban, hogy a Respray céljai megvalósulhassanak.
2022. jún.
graz fifteen seconds.png
A Respray bemutatása a Graz Fifteen Seconds fesztiválon
Nagy lehetőség volt a Graz Fifteen Seconds fesztiválon való megjelenés is, hiszen nemzetközi szinten itt értesülhettek az emberek a Respray újításáról. A fesztivál keretében számos rendkívül nívós előadáson is részt vehettek az alapítók, valamint megismerhettek több innovatív magyar startup csapatot, akikkel kifejezetten inspiráló volt a találkozás.
2022. aug.
v3_cropped.png
Kompakt újratöltő automata technológia tesztelése a LUPA strandon
Mielőtt megjelent volna a Respray koncepciója szélesebb közegek előtt, mindenképpen szükség volt az újratöltési folyamat sokszori tesztelésére. Erre remek lehetőség volt, hogy megjelenhettünk a LUPA strandon az újratölhető arc- és testpermet megoldásunkkal, ami nagyon nagy sikernek örvendett a strandolók között!
2023. jan.
DSC_7670.png
megnyito1.png
DSC_7715.png
DSC_7573.png
Rossmann x Respray közös megnyitó, első automata kihelyezése
3 év kemény munka és odaadás után a Respray projektje a Rossmann Magyarországgal együttműködésben elindult. A világ első újratölthető dezodor automatája a budaörsi Auchan Korzói Rossmann üzletbe lett kihelyezve. A kihelyezés egy megnyitó eseménnyel karöltve lett megünnepelve.

A rendezvényen beszédett mondott Flórián László, a Rossmann Magyarország ügyvezető igazgatója, továbbá a Respray csapata is. Volt egy kerekasztal beszélgetés fenntarthatóság témában, amelyen több influencszer, illetve ismert színész, énekes vett részt. Ezen kívül a résztvevők számos programban részt vehettek. Volt egy fenntartható témájú fotófal, valamint egy smoothie készítő kerékpár, melynek segítségével saját magunk által termelt energiával készíthettek turmixokat. Továbbá VR játékokat is volt lehetőség kipróbálni, amikben fenntarthatósági problémákra kellet megoldást találni. Valamint volt lehetőség az automata kipróbálására is, a vendégek választhattak a világ első három újratölthető fújós dezodor illata (ISANA Blossom, ISANA Aloe Vera, ISANA Cosmic Breeze) közül.


A nagyon sok vendégnek köszönhetően jól debütált a projekt, Flórián László a beszédében kiemelte:
„Büszkeség és egyben nagy mérföldkő számunkra, hogy a világon egyedülálló dezodor újratöltő automata hamarosan bekerül az üzletünkbe. A Respray Solutions remek csapat, akiket öröm támogatni, mindemellett pedig saját fenntarthatósági törekvéseinket is szolgálja ez az automata. Azon leszünk, hogy minél inkább ösztönözzük vásárlóinkat a használatára”


Az automatáink három lokáción érhetőek el azóta. A budaörsi Auchan Korzót követően a Mammut II, majd a Florián üzletközpontban helyeztük el gépeinket. Ezzel megkezdődött a tesztidőszak. A pilot során tesztelve lesz technológia, a vásárlói visszajelzés és az üzleti modell is. Amennyiben a tesztek sikerrel zárulnak, a Respray csapata a Rossmann Magyarországgal és az ISANA almárkával karöltve minél több lokációra és minél több országba szeretné eljuttatni ezt az innovatív megoldást, hogy a lehető legpozitívabb hatást érje el a kozmetikai piacon!

 
DSC_7767.png

we refill deodorants.

bottom of page